Verzending NL en BE
Gratis verzending vanaf €150.00 Nederland en België
Personalisatie mogelijk
Grootste collectie sportprijzen
Sportprijzen toen en nu

Sportprijzen toen en nu

1 reactie minuten lezen
Het ontstaan van trofeeén en medailles tot de sportprijzen van heden


Toen


Sportprijzen bestaan al sinds de oudheid. De allereerste sportprijzen werden gemaakt van linten of er werden kransen gevlochten van eikenbladeren of olijftakjes. Er bestond in die tijd maar één prijs: de hoofdprijs. De eerste medailles in de sport dateren uit 1896, het jaar waarop de olympische spelen weer werden ingevoerd (nadat ze sinds het jaar 396 na Christus verboden waren). Met de spelen van 1996 werden ook de tweede en derde prijs ingevoerd.

Medaille komt van het woord ‘medalia’ wat muntje betekent in het Latijn. Bij de invoering van de medailles heeft men zich laten inspireren door het muntenstelsel (goud, zilver en bronzen muntjes) en goud werd gekozen voor de éérste plaats omdat dit metaal het kostbaarst is. De metalen zijn niet willekeurig gekozen, ze staan ook symbool. Goud staat voor ‘goddelijk’ en ‘macht’, zilver staat voor ‘energie’ en ‘kracht’ en ‘enthousiasme’ en ‘zorgzaamheid’ hoort bij brons.
Medaille bestellen 

De gouden medailles van de olympische spelen zijn niet van puur goud, maar er wordt wel goud in verwerkt (het gekke is dat er vaak een heleboel zilver in zit verwerkt). In 2006 hebben deze medailles een hele nieuwe vormgeving gekregen: goud, zilver of brons met een gat er in. Het idee hierachter is dat als de medaille wordt omgehangen het gat op de plaats van het hart komt en hierdoor wil men de passie voor sport symboliseren.

Heden 

Over de sportprijzen kan ik u melden dat er in de loop der jaren er veel
ontwikkelingen hebbentrofee plaatsgevonden op het gebied van trofeeën en awards. Zo zijn er sportbekers met metalen en kunststof cups te verkrijgen, glazen awards die doormiddel van lasergravure gepersonaliseerd kunnen worden, sportbeelden en sportfiguren vervaardigd en gegoten uit resin. Medailles vervaardigd van diversen materialen zoals zamac en ijzer en zijn in diversen maten en kleuren te verkrijgen. Er zijn voor alle sporten prijzen, die op een bijzondere manier een persoonlijk tintje kunnen krijgen. Zo wordt de prijs voor een sportieve prestatie een mooie herinnering. U kunt hierbij denken aan een naam, een datum, het evenement enzovoort. De sportprijzen zijn er in alle prijsklassen en is er dus altijd wel iets te vinden voor uw sportevenement of activiteit.

Bent u op zoek naar sportprijzen? kijkt u eens op internet en u kunt makkelijk en simpel winkelen vanuit uw luie stoel. Geen gedoe met openingstijden, gewoon bestellen wanneer u daar zin in heeft.

Jan Rutjes Geplaatst op 01/12/2016

Dag,

Mijn oudste zoon moet voor school (groep 6) een werkstuk maken van tussen de 10 a 14 pagina's lang en klaar op 19 februari. Gisteren zijn ze er voor het eerst mee begonnen. Als onderwerp had hij sportbekers bedacht en dat heeft alles te maken met voetbal waar hij sinds enige maanden gek op is. Net even gekeken in de bieb maar niet direct wat gevonden ook niet via zoekwoorden. Ik ben bang dat hij een zo klein onderwerp heeft gekozen dat het moeilijk wordt daar de komende weken mee aan de slag te gaan in de klas en 10 pagina's te produceren. Via internet kwam ik bij u terecht. Heeft u wellicht meer info dat mijn zoon zou kunnen gebruiken of weet u misschien titels van boeken waar hij info uit kan halen.
Ik hoor graag van u want een origineel onderwerp is het wel.

Jan Rutjes

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »