Bestel nu en betaal later (Klarna)
Gratis verzending vanaf €150.00 Nederland en België
Gratis graveren op bekers
Grootste collectie sportprijzen
WK voetbal Trofee

WK voetbal Trofee

0 reactie minuten lezen
Welk team wint de WK trofee in Brazilië? Wie valt er in de sportprijzen?

WK voetbal trofee


Op 12 Juni 2014 begint in Brazilie het WK voor landenteams. Dan word er weer gestreden om de wereld befaamde wereld voetbalbeker. Dit jaar is het weer een sterk bezet toernooi waarbij het gastland brazilie het thuisvoordeel zal hebben. Oranje daar in tegen zal minder voordeel hebben doordat het in een sterke poule zit met Chili, Australie, en titelverdegiger Spanje.
Het is nu inmiddels de 20e editie die gehouden word dit jaar. In gastland Brazilie is het nu de 2e keer dat het georganiseerd zal worden.

 voetbalbeker
 
De strijd zal weer gaan tussen de grote voetballanden van deze wereld. Favorieten voor dit toernooi zullen zijn Brazilie, Argentinie, Spanje en Duitsland. Als outsiders zullen Oranje, Columbia, Uruguay, en misschien wel belgie hoge ogen kunnen gooien in de strijd om de WK Trofee

De trofee voor het winnende team werd ontworpen door Victoire aux Ailes d'Or. een beker gedragen door een Griekse godin van de overwinning. In het jaar 1970 ging deze trofee voor goed naar Brazilië. De regel was dat bij 3 keer winnen van het toernooi de wisselbeker definitief gehouden mag worden door het winnende land. In 1983 werd de beker gestolen en is daarna nooit meer bovenwater gekomen, waarna de voetbalbond een replica liet maken.

De huidige trofee bestaat uit twee figuren op een sokkel die een wereldbol omhoog houden.
Het is ongeveer 37cm hoog en bevat circa 5kg goud (18 karaats).De naam van het winnende land wordt gegraveerd op de onderzijde. Bij de prijsuitreiking mag het land met de originele wissetrofee een ereronde maken door het stadion, en daarna krijgt het land een replica mee.
Wie gaat er met de sportprijzen vandoor. Weet u het al? 

Replica's van de werledbeker mogen niet verkocht worden!!! Wilt u toch een leuke prijs kopen voor bijvoorbeeld een WK voetbalpoule, neem dan gerust eens een kijkje in onze webshop.
Wij hebben diversen wereldbekers als alternatief of bijv. wereldbeker resin.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »